onsdag 22 december 2010

First day in Sydney !

Imorse kom vi fram till Sydney efter 10 timmars expressbuss! Den gick non stop från Byron Bay till Sydney. När vi kom fram gick vi direkt och checka in på vårt hostell sedan bar det iväg på promenad genom stan. Vi gick till Opera house och Sydney Harbour Bridge och tog lite kort.När vi fotograferade bron såg vi hur folk klättrade upp mot toppen och vi blev då sugna på att testa detta. Så vi gick till Bridge Climb och bokade.
12.55 var det vår tur, vi blev noga informerade sedan fick vi kläder och utrustning. Vi fick även testa på att klättra i en stege som såg ut precis som den på bron, så att det inte skulle bli några problem när vi väl var där.


Här är vi i början av bron.                                  Här är vi halvvägs upp.


Här är vi högst upp på toppen. Awesoomeee :)

Vi klättrade tre timmar, 1,6km, 144m över havet på en 49 meter bred Sydney Harbour Bridge. Bron öppnades 1932 och nu är den under ombyggnad på grund av rost, det oroade Marcus lite men man kan lita på konstruktörerna från 1930-talet verkar det som. Efter denna ombyggnad så tror dem att bron ska kunna stå 300-400 år till. Den som lever får se:)

Imorgon ska vi åka en tur till IKEA och handla lite julmat. Marcus ska handla sill, knäckebröd och glögg. Amanda ska handla gifflar, skumtomtar och algrens bilar:) Så mycket älskar jag julmat haha!
På julafton och juldagen blir det Bondi beach (om vädret tillåter).
Vi hörs, Ciaooo!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar