onsdag 8 december 2010

Brisbane igen !

I onsdags kom vi till Brisbane igen. Vårt boende var uselt men vi stod ut två nätter sedan bytade vi till ett annat hostell när Linnéa skulle komma. Linnéa kom till Brisbane i fredagskväll, det firade vi med kvällsmat på Hungry Jacks! I lördags visade vi henne staden, det blev lite shopping, lunch mm. Det inhandlades även några goa öl och en flaska Asti, allt man behöver en lördagkväll + lite tacos. När vi satt ute vid sällskapsplatsen på vårt hostell så fick vi sällskap av två söta djur, pungråttor. Linnéa och Marcus matade dem med bröd, det var boendets vilda husdjur som kom varje kväll. Det var en väldigt trevlig dag.
  



I söndags så gick vi till transit center (stationen) och frågade hur vi kunde ta oss till IKEA. Det fick bli med lokala bussen, 10 AUD och det tog ca 1,5 timme med 2 byten av bussar. Men det var det verkligen värt:)
Inne på IKEA åt vi svenska köttbullar, eller ja åt och åt vi slängde i oss för det var så gott. Sedan gick vi raka vägen ner till kassorna där man kunde köpa svenska varor. Jag fick äntligen mina efterlängtade gifflar och Marcus fick sitt marabou choklad och svenskt salt lakris. 


På kvällen åt vi nudlar och pannkakor, MUMS! Vi skulle även hjälpa Linnéa att packa sin överfulla resväska, det tog sin tid men tillslut gick det:)
I måndags förmiddag åkte Linnéa till flygplatsen för att flyga hem till Sverige och vi åkte buss söderut till Surfers Paradise. Här har vi varit i 2 nätter och idag ska vi åka ytterligare en bit söderut  (30min) till Palm Beach. Där ska vi bo på hotell i 9 nätter.
Vi hörs Ciaooo

1 kommentar:

  1. Gifflar, Salami och Marabou; vilken lustig kombination ;)

    SvaraRadera