lördag 14 maj 2011

Kryssning i Karibien !

I måndags checkade vi ut från boendet i Miami och åkte till Port of Miami där vi skulle gå på vår kryssning. Framme vid säkerhetskontrollen stod där en man som sa till oss: Oh, it's the supermodel and the bodyguard, Haha! Marcus blev jätteglad för den komplimangen. Vi gick ombord på kryssningen 12.30 och gick direkt till vår lilla hytt och lämnade våra saker. Sedan blev det god lunch på buffén följt av poolen på översta däck.


Innan vi lämnade hamnen så skulle vi gå igenom säkerhetsrutinerna på fartyget, vi fick lyssna på nödsignalen och sedan skulle alla gå till deras samlingsplats vid livbåtarna. Kaptenen var Norsk så vi var i trygga händer =) När det var färdigt la vi oss vid poolen, det var riktigt bra stämning och bra musik.

Vi hade sittning 18.00 i stora matsalen varje kväll, vårt bord var för 6 personer och där var så många olika bestick och glas så vi visste knappt hur vi skulle göra haha! Vi satt med ett par från Detroit och ett par från Florida, väldigt trevliga :)

I tisdagsmorse 8.00 var vi framme vid Nassau, Bahamas. Vi gick på marknad och i downtown på förmiddagen sedan gick vi på båten igen och åt god lunch. Efter det gick vi av igen och tog oss till Paradise Island och låg på stranden där hela eftermiddagen. Det var helt underbart, stranden var jättefin och havet var jättevarmt, klart och helt turkost. På kvällen åt vi god buffé och sedan slocknade vi som ljus, vi var väldigt trötta.

I onsdagsmorse 8.00 var vi framme vid CocoCay Island, Bahamas. Det är en liten privat ö så det var bara vi från kryssningen på hela ön. Ön var så liten så vår båt fick ligga en bit ut i vattnet så fick vi ta småbåtar in sista biten till Coco Cay. Personalen som jobbade på vår båt åkte över till ön och jobbade där under dagen!
De gick runder och serverade drinkar och vi åt även lunchbuffén på ön! Vi tog vars en jättegod CoCo Loco drink på den vita stranden under en palm! Det var en jättevacker ö, det var det bästa stället att snorkla på i Bahamas så Marcus var i vattnet en hel del:)

Vid halv tre åkte vi tillbaka till vår båt och la oss vid poolen två timmar innan kvällsmaten! Efter att vi ätit gott så gick vi på en komedishow följt av kareoke med de andra två paren som vi satt med på kvällsmaten. Vi var även med i en frågesport och efter det gick vi på en show där de hade uppe gifta par på scenen så skulle de svara på olika frågor om varandra för att se om de verkligen kände varandra haha, det var riktigt roligt. Klockan 23.45 var det midnattsbuffé och dancing under the stars Party på översta däck.

Igårmorse var vi framme i Key West, Americas sydligaste stad. Innan vi kunde gå av båten fick vi icke amerikaner gå igenom tullen och visa våra ESTA och pass, eftersom vi varit utanför Usa och nu kommit in i landet igen. När det var färdigt gick vi runder i Key West en stund, där var mycket shopping. Vi låg vid poolen på båten hela eftermiddagen och slappade.

Imorse kom vi tillbaka till hamnen i Miami. Vi har haft underbara dagar på kryssningen, Bahamas och Key West var kanon. Det är nästan så vi önskar att vi åkt på kryssning i 7 månader istället för att flyga runder haha! Nu ska vi bo här i Miami över helgen, på måndag flyger vi till Washington:)

Vi hörs där! Ciaooo

1 kommentar:

  1. Visst är Karibienkryssningar underbara? Jag har varit på flera själv, och vill bara åka på fler och fler och fler!

    Jättefina bilder förresten!

    SvaraRadera