tisdag 16 november 2010

Brisbane & Noosa

Brisbane var en mycket fin stad. Vi har bara varit där i 3 dagar men trivdes kanon. Jätte trevliga människor och mysig miljö. I söndags var vi ute och gick för att se staden lite, vi gick nog över 1 mil haha, vi såg något som liknade en utomhuspool på kartan och gick dit (= andra sidan stan) men det visade sig att det var ett vanligt vattenland haha! Den utomhuspool som vi letade efter och ville se låg lite gömd bakom vår eget hostell. Så det blev en onödigt lång promenad men vi fick iallafall se staden:) Här är en bild på utomhuspoolen som på kartan hette: City beach.

Hemma är det tråkigt att gå och handla men här är det riktigt trevligt haha. De i kassan snackar med en, hej hur är läget idag osv! Sedan packar de även ner varorna till en + att kassarna är gratis, tänk om det vore så bra hemma;)

Igår tog vi bussen vidare norrut, första stoppet blev Noosa! Vi hade ej bokat hostell innan vi kom hit så vi gick runder och letade efter någonstans att bo ett bra tag i värmen med tunga väskor. Tillslut hittade vi ett boende, Nomads Backpackersresort. Eftersom vi ej orkade leta vidare så tog vi en natt där och det ända som var ledigt var ett 8 personers rum... Om vi fick någon sömn? NEJ. (och jag som klagade på M.M:s snarkning på Zakynthos, det var ingenting jämfört med detta.)
Så dagen efter lämnade vi stället med ett däckaskrik och gick till ett annat hostell som vi hittat:) Här sitter vi nu, jätte fint rum, AC, gratis internet, gratis frukost, pool, transfer till Greyhoundbussen mm:) Till och med billigare än de andra stället:) Hit ska vi igen när vi varit i Cairns och ska söderut igen!

Idag har vi legat på Sunshine Beach och slappat:) Jättefin lång strand med ca 25 personer så vi behövde inte trängas direkt. Det blir en lugn eftermiddag/kväll nu, imorgon ska vi åka vidare med bussen till Hervey Bay (Fraser Island). Bussen går 9.35 och det tar ca 5h.
Sunshine beach (rätt så nöjd med fotot)


Här är vårt nya hus i Noosa, välkomna att hälsa på:)

Vi hörs! Ciaooo

2 kommentarer:

  1. WOW vilka fina blder.Man blir verkligen avundsjuk.Ha det så bra.Mamma och Gustaf

    SvaraRadera
  2. Nice view my friend. Härligt att ni kopplar av och sola lite. have a nice day.:)

    SvaraRadera