lördag 5 februari 2011

Dunedin & Queenstown

I onsdags eftermiddag kom vi fram till Dunedin! En fin mysig stad. Dagen efter körde vi runder till olika stränder för att ta lite fotton. Tyvärr var det mulet och småregnade men det struntade vi i. Vi körde till St Clair beach, Tunnel beach och till Albatros Center. På kvällen fick vi hålla oss inomhus eftersom det ösregnade!














                 Dunedin




I går körde vi vidare 30mil till Queenstown, här ska vi stanna tre nätter! Vägen från Dunedin till Queenstown var riktigt riktigt fin. Vi körde längs en flod med turkost vatten och runt omkring fanns bara berg, superfräckt! Vi stannade på lite olika ställen och tog fotton, Marcus badade även fötterna som ni ser på bilden:)


Vi kom fram till Queenstown vid 14, vi parkerade bilen vid hotellet och gick sedan ner till stan för att ta ut pengar innan vi checkade in. Vi gick inom ett informationscenter för att fråga om fallskärmshoppning till Marcus. Hon vi frågade sa då direkt, vi har en tid om en timme, vill du hoppa då eftersom det är så fint väder?!. Egentligen hade han tänkt hoppa idag men eftersom vädret skulle bli sämre idag och imorgon så vågade han inte chansa. Så han bokade ett hopp på 12 000 ft. Snabbt som attans sprang vi tillbaka till hotellet och checkade in, Marcus tog en snabbdusch (nervös som han var) och gick sedan tillbaka ner till stan och åkte iväg:) Under tiden han var iväg (tre timmar) så gick jag ut och fottade lite och sedan gick jag och handlade till kvällsmaten:)


Fallskärmshoppning Marcus: Att man kan lita så mycket på en främling och att man är så dum i huvudet att man vill slängas ut från 3660m med fritt fall i 45 sek och 0-200 km/h på 12 sek är egentligen helt sjukt. Men det skulle göras, och det gjordes! Det var en fantastisk känsla och jag hann inte riktigt förstå vad som hände så fotona blev en aning roliga. Att få glida ner mellan sagan om ringen bergen och få se solen sakta sakta slåckna ovanför Wakatipu sjön var något jag aldrig kommer glömma! Först nu efter fattar man och ser allt framför sig om och om igen!

På måndag har vi en lång väg att köra, vi ska upp till Greymouth ca 53 mil norrut. Det blir en heldag i bilen med några småstop på vägen! Tur jag har köpt en cd skiva som vi kan lyssna på i bilen, låten som spelas sönder är The naked and famous - Young blood.. Man blir så glad av bra musik:)

Vi hörs:) Ciaooo

1 kommentar:

  1. Bilder säger mer än tusen ord, HÄFTIGT ;)

    SvaraRadera