onsdag 9 februari 2011

Picton

Jahapp, vart ska vi börja.. I måndags checkade vi ut vid 9 och gav oss iväg på den 53mil långa bilfärden till Greymouth. Efter 15mil blev vi stoppade och tillsagda att vägen upp till Greymouth var stängd pga stenras, det gick ej att komma fram. Det var den ända vägen på västkusten som man kunde ta upp till Greymouth. Så vi fick istället köra tillbaka 10mil sedan köra över till östkusten och köra ända upp till Christchurch och sedan köra därifrån rakt över till västkusten där Greymouth ligger, = 35-40 mil omväg... Så det var bara att börja köra, men vi insåg ganska snabbt att vi aldrig skulle hinna upp till Greymouth så vi fick ringa till vårt hotell och avboka. Vi kom upp till Christchurch vid 19 och bestämde oss för att stanna där. Vi åt kvällsmat, spelade lite kort sedan sov vi i bilen på Mc Donalds parkering till 03.30 haha!

Då började vi köra över till Greymouth, en sträcka på 30mil. Vi körde genom en nationalpark och det var kolsvart. Riktigt läskigt, jag satt och tänkte på alla skräckfilmer man sett som handlar om människor som kör i skogen på nätterna haha! Men vi klarade det galant. Vi var framme vid åtta på morgonen, då åt vi lite frukost sedan gick vi och tittade på Pancake Rocks, jätte fräcka klippor och stenar i en nationalpark. Två timmars promenad där i fint väder var precis vad man behövde:)


Sedan körde vi vidare 30 mil upp till staden Richmond där vi hade bokat boende för en natt. Men när vi kom fram kunde vi aldrig hitta boendet. Vi åkte till ett informationscenter och de hade aldrig hört talas om vårt hotell. Så vi fick kolla vår bokningsbekräftelse på mailen, och det visade sig att vi bokat hotell i Richmond, fast inte i Nya Zeeland utan i staden Richmond i USA hahaha! Så det var ju inte så konstigt att vi inte hittade det. Vi fick tips om ett annat boende som vi körde till, det var väldigt fint så allt löste sig.

Imorse gick jag upp tidigt för att ringa och gratulera pappa som fyllde år:) Vi checkade ut vid tio och började köra upp till Picton där vi befinner oss nu. På vägen stannade vi vid Totara där Marcus tog sig ett dopp.














Vi ska ta färjan härifrån 18.05 över till nordön (Wellington). Det tar ca 3 timmar sedan sover vi i Wellington och imorgonbitti kör vi vidare längs västkusten upp till New Plymouth. ´
Vi hörs! Ciaooo

2 kommentarer:

  1. Verkar som ni har det helt underbar, är avis! :D mamma&pappa undrar när ni tänkte skype med dem? Vi saknar er :)

    SvaraRadera
  2. Kul att prata med er på pappas födelsedag, men konstigt att ni inte var där... Som vi skrattade åt att ni bokat hotell i fel land ;)
    Kram

    SvaraRadera