lördag 20 november 2010

Hervey Bay !

Efter 5 timmars bussresa var vi framme i Hervey Bay. Första dagen gick åt att tvätta, laga mat och slappa lite på stranden.


Igår var vi ute på en endagstur på Fraser Island.
Vi åkte 7.20 och kom tillbaka vid 18.00. Det var awesome:) Dock hade vi lite otur med vädret, det var ingen sol utan bara mörka moln, men det var väldigt varmt så det gjorde inget.
Vi gick i en jättefin regnskog, här ser ni en bild:



Sedan åkte vi på Fraser Islands highway = Stranden haha! 80km/h. Där fick vi se en massa olika saker som, Eli Creek, Maheno vraket (ett gamalt gamalt skepp), en Dingo mm.
Sista stoppet var vid Lake McKenzie, en stor vacker sjö som är den mest fotograferade sjön i världen. Denna dagen får fem toasters av fem möjliga.

       Marcus badar i Lake McKenzie

 Amanda badar fötterna i Eli Creek

Vi såg en dingo på stranden

När vi kom hem från Fraser så hade vi fått nya korridors kompisar i vår byggnad. Två killar i samma ålder från Kanada och ett par från Schweiz. Samtalen började med hockeysnack som sedan ledde till flera timmars kortspel:) Very nice! De ska stanna här en natt till precis som vi, awesome!

Idag ska vi bara ta det lugnt, vädret är samma som igår tyvärr:/ Imorgon lämnar vi Hervey Bay på kvällen 20.55 och åker vidare norrut till Airlie Beach, det tar ca 12 timmar dit med buss så vi är framme vid 9 på morgonen! Vi har bokat en endagstur där som tar oss ut till några av Withsundaysöarna där vi kan snorkla mm.

Eftersom vi älskar att flyga och känner att vi får göra det alldeles för lite på denna resa, så har vi nu bokat ett flyg till:) Väl uppe i Cairns så har vi åkt buss 195 mil, vi är därför inte så sugna på att åka den biten tillbaka utan stop och sedan åka ytterligare 192 mil från Brisbane till Melbourne (dock några stop på den sträckan). Vi har därför bokat ett flyg från Cairns till Brisbane och det var billigare än bussen haha!

Vi hörs! Ciaoo

1 kommentar:

  1. Idag behövde jag inte vara rädd för att ni skulle drabbas av maneter eftersom Mckenzie är sötvatten, helt underbara bilder säkert svårt för oss här hemma att ta in 5m djup och kristallklart vatten.Låter nästan drickbart i Eli Creek.Lyxkryssaren från 2:a världskriget såg inte mycket ut för välden. Åkte ni jeep till stranden? Awesome.

    SvaraRadera