fredag 14 januari 2011

Melbourne !

VI LEVER, så va inte oroliga.
Vi börjar bli lite trötta på alla extra sändningar på tv om "inlandsflodvågen", men det kan inte vara roligt och vara i en Queenslanders byxa för tillfället. Vi har aldrig sett något liknande.
I söndags kom vi fram till Melbourne efter åtta timmars bussresa. Hotellet vi bor på här är väldigt fint, med god frukostbuffé på morgonen!

Melbourn är väldigt fint, mycket bättre än Canberra men vi saknar fortfarande alla underbara städer ovanför Sydney. Något annat vi saknar är SOL, vår svårfånagde färg har vi nu börjat förlora :( Vi har precis kollat väderrapporten och regnet verkar aldrig ge upp, så vi får hoppas på bättre väder i Nya Zeeland. Men nu är vi här och får göra det bästa utav detta.

Vi har varit och sett MCG (Melbourne Cricket Ground) som är Australiens största arena som har kapacitet att svälja en bit över 100 000 åskådare. Vi åkte också in till city och kolla China town, men det var mest stängda resturanger när vi kom. Dessa två grejer gjorde vi via buss, en gratis buss, helt perfekt för oss med tight budget. Vi har tänkt och åka hela rundan någon dag, den tar oss runt hela Melbourne. Här ser ni arenan:

Igår fick vi tummarna loss och hyrde bil i Nya Zeeland. Det ska bli en super grej som vi båda ser fram emot. 23 dagars hyrbil med en färjebiljett tur och retur från Wellington (Nordön) till Picton (Sydön). Allt detta regn i Melbourne kanske ger oss något bra i NZ, för vi har börjat planera och titta ut dem olika sevärdigheterna på dem båda öarna. Jag är dock lite orolig för hur Marcus huvud ska klara av att ställa in sig på vänstertrafik, men med mig i passagerarsätet med kartan i högsta hugg kan väl inget gå snett?? ( Självsäker :) )

Ikväll väntar St Kilda, vi får kolla en runda nere på stranden, gå ut till piren och knäppa några bilder på hamnen/staden. Imorgon checkar vi ut för platsbyte inom staden. Vi ska också besöka Queen Victoria Market, och om det mot all förmodan skulle bli en solig dag här i Melbourne så hyr vi en bil för att ta en dagsutflykt ut på Great Ocean Road.
Ikväll efter St Kilda väntar ett glas rött och lite boende bokningar i NZ, nu under högsäsongen vill man inte chansa och bli tvungen och ta ett dyrt boende.

Vi hörs ! Ciaooo

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar