måndag 24 januari 2011

Nya Zeeland !

I torsdags landade vi i Auckland. Flygturen gick kanon, alla hade vars en tutch tv på planet så man kunde själv välja mellan massa olika filmer, tv-serier och musikalbum, Kanon:)
Vi var i Auckland 4 dagar och det ösregnade varje dag. Så det blev många turer fram och tillbaka längs shoppinggatan för att ha något att göra.Vi åkte även till ett badhus en dag där vi simmade lite, vi var helt döda i kroppen efteråt, bra träning!

Eftersom vi är så trötta på regn så fick vi en knäpp idé om att flyga till Indonesien eller Thailand haha! Så igår kollade vi runder efter flyg på internet och vi gick även till ett resebolag och frågade om priser, vi hittade en resa till Bali, men den var tyvärr för dyr för oss. Eftersom vi redan bokat bil 23 dagar och har bokat massa hotell 2 veckor framöver som vi ej hade fått tillbaka pengarna för så fick vi hoppa Bali och stanna kvar i Nya Zeeland och åka på vår roadtrip!

Så imorse hämtade vi bilen och gav oss iväg. Vi har en svensktalande GPS, men vi hade nog klarat oss med min kartläsning annars haha! Marcus har varit på väg ut i diket några gånger eftersom han tycker det är roligare att titta på allt runt omkring än på vägen rakt fram.

Vi är nu framme i Tauranga, det tog ca 2,5 timmar hit (20mil från Auckland). Här ska vi stanna i natt. När vi kom fram vid lunchtid så checkade vi in på boendet och sedan åkte vi iväg till Mount Manganui och gick lite där sedan gick vi även runder i stan. Efter en stund tittade efterlängtade SOLEN fram så nu är det riktigt varmt. Nu har vi precis ätit kvällsmat, v ska lägga oss tidigt för imorgon blir det upp med tuppen.
Vi kör då vidare söderut till Lake Tapo. Där ska vi stanna några timmar sedan åker vi ytterligare en bit söderut till Hastings, där stannar vi två nätter.

Mount Manganui

Om ni undrar hur vår roadtrip ser ut så har ni svar här:
Auckland -> Tauranga -> Lake Taupo -> Hastings -> Wellington -> Christchurch -> Dundin -> Queenstown -> Lake Tekapo -> Westport -> Wellington -> New Plymouth -> Hamilton -> Auckland.

Detta är de stop som redan är bestämda, sedan tillkommer det säkert fler, vi tar det som det kommer:)
Vi hörs förhoppningsvis i Wellington! Ciaoo

1 kommentar:

  1. Håller alla tummar, tår, tassar och hönsfötter för att ni ska få mycket SOL i fortsättningen!
    Puss

    SvaraRadera