lördag 29 januari 2011

Wellington !

I tisdags körde vi vidare söderut till staden Taupo. Där stannade vi några timmar och åt lunch vid Lake Taupo, som är Nya Zeelands största sjö. Sedan körde vi vidare ytterligare 16mil till staden Hastings. Vi hade fint väder där, sol båda dagarna:) Så på onsdagen blev det stranden. Vi körde 2 mil till Ocean Beach, ett riktigt smultronställe. Man fick köra serpentinvägar upp och ner längst kullar. Tillsist var där bara en brant backe ner till den fina stranden.

                                               
I torsdags körde vi vidare ner till Wellington, det var 30 mil och tog ca 4 timmar. Även denna gång körde vi upp och ner längst kullar och berg. Naturen är riktigt fin här. Jag sitter och fottar ut genom bilrutan hela tiden medans Marcus kör. Igår låg vi på stranden här i Wellington, man får ju passa på när solen skiner! Vi bor mittemot Botanic Garden Park och där har de kvällsunderhållning varje kväll. En scen där lokala band uppträder så sitter man på filtar i gräset och äter och dricker gott! Så där satt vi igårkväll:)
Vår fina bil :)

Idag har vi varit på Mount Victoria Lookout och sett ut över staden. Sedan blev det en runda i stan och ikväll ska vi gå över till parken igen och se vad där är för band som spelar:)
Wellington från Mount Victoria Lookout

Imorgonbitti tar vi färjan över till sydön. Tar ca 3 timmar sedan kör vi längs kusten ner till Christchurch. Vi hörs! Ciaooo

 

2 kommentarer:

  1. Hallo!
    Liten fin bil men orkar den i det backiga landsskapet? Skönt att ni har bättre väder. Vad kostar bensinen? har hemma uppe i 13:30.

    SvaraRadera
  2. Den lilla lilla röda, så söt! Verkligen fint landskap, vad ni upplever :)
    Puss&Kram

    SvaraRadera