lördag 23 april 2011

Los Angeles !

I måndags lämnade vi in bilen och åkte till vårt boende i downtown Los Angeles. Efter att vi checkat in så gick vi runder lite i området för att se vad där fanns. Vi hittade Macy´s Plaza haha! I tisdags gick vi i stan och även i little Tokyo, sen hände det inte mycket mer den dagen.

I onsdags så var vi uppe med tuppen och åkte till Universal Studios. Vi var där vid 9.00 när de öppnade och åkte hem vid 17.00 så det blev en heldag där. Vi åkte alla turer som fanns där, bland annat Jurassic Park, Mumien (där Marcus blundade och skrek hela tiden), The Simpsons´s Ride, Shrek 4D film och Studio Tour med King Kong 4D film.
Studio Tour var min favorit, där fick vi åka runder och se vart de spelar i alla filmer. De har byggt upp en stad med "låtsas hus" där de spelar in olika filmer från olika vinklar så ingen ska se att det är samma hus/gata i olika filmer. Gatan från Desperate Housewives fanns också där, när vi körde förbi höll de på att spela in ett klipp med Eva Longoria som spelar Gaby i serien.

Vi gick även på en Animal show, där fick vi se olika djur göra fräcka saker som de tränat länge på. Alla djuren vi fick se använder de i olika filmer som spelar in i Universal Studios. Så efter en heldag på Universal Studios vet vi nu hur det går till när man spelar in filmerna. Det var en toppendag!

I torsdags tog jag spårvagen in till Hollywood Boulevard. Först gick jag längs Walk of Fame och tittade på alla stjärnorna sedan gick jag in på Madame Tussauds (wax museum). Vax dockorna var riktigt lika alla kändisar. Sedan åkte jag på en två timmars Hollywood tour haha!
Jag åkte då i en minibuss utan tak, vi var tolv personer med en chaufför som berättade om allt vi körde förbi. Vi började med att köra upp till Hollywood Hills och kolla på några kändis hus och den berömda Hollywood skylten. Sedan körde vi till Beverly Hills, Rodeo Drive, Sunset Boulevard, Walk of Fame och Hollywood Boulevard.
Jag fick bland annat se Tom Cruise 37 miljoner dollars hus och huset där Mickael Jackson dog. Rodeo Drive var också riktigt fräckt, jättefina hus och stor shoppinggata, där fanns butiken som Julia Roberts storshoppade i, i filmen Pretty Woman=)


När vi körde längs Sunset Boulevard så körde där upp en bil bredvid oss och rullade ner rutan, det var då David Hasselhoff haha! Han började snacka lite med oss och jag tryckte fram kameran i huvudet på honom direkt=) Det var en kanon dag! Marcus tycker inte alls sånt är roligt så han stannade i Downtown. Han gick till Chinatown och småshoppade lite istället.



Idag åkte vi in till Hollywood igen, Marcus ville också se Walk of fame! Vi tog en lunch på Hard Rock Café och njöt av det fina vädret! Sedan tog vi bussen till Beverly Hills och gick där en runda. Vi gick även på Rodeo Drive och kollade lite hus.
Imorgon ska vi gå till Fashion district, ett jätteområde med massa billig shopping. Vi ska handla LA Lakers keps och matchlinne!:) Sen ska vi packa för på söndag ska vi checka ut härifrån och bo i Santa Monica de sista 5 nätterna! Vi trivdes mycket bättre där än här i Downtown LA och det ska bli fint väder nästa vecka så då har vi nära till stranden! Therése och Felicia, mina gamla klasskompisar är i Santa Monica då så vi ska bland annat träffa dem där!

Vi hörs! Ciaoo (Har lagt ut ett album från California på facebook så glöm inte att kolla där)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar