måndag 11 april 2011

Santa Barbara !

I fredags hämtade vi bilen i Santa Cruz och körde söderut till Santa Barbara, det tog ca 4,5 timmar. Vi hade riktigt bra musik i bilen, många olika radiokanaler med de senaste låtarna. Så jag hade fullt upp med att skriva ner namnen på låtarna medans Marcus körde.

Vårt boende här i Santa Barbara är kanon, det finaste boendet hittills i California. Frukosten är riktigt bra så Marcus är lycklig haha! Vi har även Macy´s rakt över gatan så vi har shoppat lite där.
Igår tog vi bussen ner till stan, vi gick på shoppinggatan och kollade lite sedan var vi nere på stranden också. Det är en riktigt mysig stad, mycket palmer och fina hus mm.

Idag tog vi bilen och körde en runda, efter 5mil så hamnade vi i Danmark. Vi besökte en by som heter Solvang, den är uppbyggd som en dansk stad. Det kändes som att man gick i Helsingör och där fanns över 200 butiker. Vi åt lunch på The Red Viking, där fanns Danskt Smörgåsbord (buffé). Så vi åt potatismos, svenska köttbullar, brun sås, rödkål, sill mm. Vi åt så vi höll på att sprängas haha, det var jättegott. Till efterrätt handlade jag en polkagrisklubba=)

På vägen tillbaka till stan så körde vi till Universitetet här i Santa Barbara. Det ligger ända nere vid havet och är riktigt stort, det gick nästan en halv bensintank när vi körde runder där haha;) (det kändes så iallafall). Ska man plugga utomlands så är det här, det går knappt att beskriva hur fint det var. Där är över 1000 svenskar som pluggar i Santa Barbara, nu förstår vi varför.

Imorgon kör vi vidare söderut till Santa Monica. Det är ca 15mil dit. Vi hörs där! Ciaooo

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar