fredag 8 april 2011

Santa Cruz !

I tisdags kom vi fram till Santa Cruz. På bussen på vägen hit träffade vi en äldre man som började prata med oss. Han tipsade oss om olika saker att göra i Santa Cruz och berättade vart allting fanns. När vi hoppade av bussen så erbjöd han sig att skjutsa oss till vårt hotell och även köra runder oss lite i stan, så vi åkte med.

Han visade oss ett surfställe som sägs vara det bästa i Californien, vi fick även se University of Santa Cruz. Det var riktgit fräckt, området som universitetet låg på var 810 hektar stort. Sedan visade han oss the Mall, som är shoppinggatan och där finns många uteserveringar mm. Han var riktigt snäll, det var tur vi åkte med honom för vi fick se saker som vi aldrig sett annars. Tyvärr berättade han för oss att vägen längst kusten ner till Santa Barbara är stängd på mitten, det har regnat väldigt mycket innan vi kom så jorden har kasat, husen som ligger i backar har kasat ner osv. Så vi får köra Route 101 istället första biten innan vi kan köra ut till kusten och köra sista biten på den finare vägen.

Igår så gick vi till Broadwalk, det är en strandpromenad där det finns berg- och dalbanor, karuseller mm. Sedan gick vi längs stranden bort till den stora piren. Det var jättehärligt väder så vi tog en lunch på uteserveringen i stan. På kvällen klippte jag Marcus haha, nu är han korthårig och grann igen!

Idag har det varit väldigt kallt. Vi har gått en runda i stan och åt även lunch där. Vi hittade en mataffär som sålde Wasa knäckebröd, så vi köpte ett packet som vi kan ha till frukost, mums.

Imorgon ska vi checka ut vid 11 sedan hämtar vi bilen och kör ner till Santa Barbara, det är ca 40mil dit. Vi hörs där! Ciaooo

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar